Autoimunitné ochorenia sú skupina ochorení, ktorá je aktuálne veľmi na vzostupe. Stále pribúda viac a viac mladších ľudí, ktorým je diagnostikované autoimunitné ochorenie a sú nastavení na chronickú, celoživotnú liečbu. Znamená ale diagnóza autoimunitného ochorenia, že vaše ochorenie je nevyliečiteľné a musíte naň chronicky užívať toxické lieky...

Biologický vek je skutočný vek buniek, tkanív, orgánov a všetkých biochemicky aktívnych molekúl v ľudskom organizme a je odlišný od chronologického veku, ktorý sa určuje podľa dátumu narodenia. Biologický vek je možné cielenými, pozitívnymi faktormi znížiť a tým dosiahnuť skutočné omladenie tela na molekulovej, bunkovej, tkanivovej a orgánovej...

Syntetické vitamíny v tabletkách nie sú dobrou voľbou ako podporiť vaše zdravie. Správny prístup v posilnení vášho celkového zdravia a dostatočného zvýšenia imunity je zdravá, kvalitná a vyvážená strava, doplnená konzumáciou vysokokvalitných, prírodných doplnkov výživy.

Sympatický a parasympatický nervový systém predstavujú autonómny nervový systém ľudského tela. Autonómny nervový systém je nezávislý na centrálnom nervovom systéme (tvorenom mozgom a miechou), pracuje reflexívne a nie je ovládaný našou vôľou.

V populácii koluje dlhodobo mylné presvedčenie, že gény rozhodujú o zdraví človeka a vzniku ochorení. Mnoho ľudí verí, že ak sa určité ochorenie vyskytuje v ich rodine, nemajú možnosť ovplyvniť či sa dané ochorenie prejaví aj u nich. Najnovšie vedecké výskumy ale ukazujú, že genetika má na vznik ochorení iba veľmi zanedbateľný vplyv. O tom či sa u...

Vedeli ste, že počet mikroorganizmov vo vašom tele je probližne rovnaký ako počet vašich vlastných buniek? Človek žije od nepamäti v symbióze s mikroorganizmami. Tieto mikroorganizmy sa stali vašou dôležitou súčasťou a významne ovplyvňujú vaše zdravie.

Dokáže sa vaše telo samé vyliečiť z ochorenia? Disponuje mechanizmami, ktoré mu umožňujú dostať sa z chorobného stavu a nastoliť zdravie? Vaše telo je dokonalejšie, inteligentnejšie a múdrejšie ako si myslíte. Dokáže sa samé liečiť aj uchrániť pred vznikom ochorení.

Aj vy už ste unavený z lekárov, ktorí vám iba chronicky predpisujú lieky, no vy túžite po skutočnom vyliečení? Funkčná medicína vám poskytne ozajstné a trvalé riešenie. Aktuálny západný medicínsky model liečby ochorení je založený na dlhodobej, chronickej liečbe liekmi, ktoré tlmia príznaky ochorenia. Ochorenie v tele pacienta zvyčajne pretrváva...

Smoothie sú jednou z najlepších foriem prijímania makroživín, vitamínov, minerálov a antioxidantov do nášho tela a rovnako nám zabezpečia dostatočný pitný režim. Hydratácia 1 zeleným smoothie je pre vaše telo účinnejšia ako vypitie 2 plných pohárov vody.

Imunita a stres spolu úzko súvisia. Mnoho z nás si to neuvedomuje, no akútny i chronický stres sa odráža na našom celkovom zdraví. Odráža sa na schopnosti našich imunitných buniek chrániť nás pred ochoreniami, čo môže mať za následok ich nechcený rozvoj.

Antibiotiká sú lieky, veľmi dôležité v liečbe infekčných ochorení. Objavenie penicilínu Alexandrom Flemingom bol zásadný objav. Vďaka objaveniu antibiotík už dnes ľudia neumierajú na bežné bakteriálne infekcie a tieto ochorenia sa stali ľahko liečiteľnými.

Vedeli ste, že vitamin D vaše telo najčastejšie postráda? Zo všetkých vitamínov je to práve vitamín D, ktorý nášmu telu chýba najčastejšie. Jeho deficitom trpí viac ako 50 % populácie a najčastejšie sa s ním stretávame v jesenných a zimných mesiacoch.